10 Moduri pentru Maximum de Eficienţă la Serviciu

 

Știu cât de greu este câteodată să-ți pornești dimineața, sau chiar de cu seara, când te gandești că mâine este o alta zi de lucru. Dar, crede-mă, pașii enumerați mai jos sunt încercați și pot să-ți spun că funționează, și că te vor face să te simțiți mult mai bine în pielea ta și să performezi cu mult mai multă ușurința și plăcere.

  1. Începe cu o seară înainte

Alocă din timpul serii anterioare, pentru a te asigura că ești pe deplin pregătit dimineaţa. Pentru că, să o spunem cinstit, sarcinile simple ca împachetarea prânzului sau planificarea ţinutei de serviciu sunt mult mai puţin stresante când NU trebuie să le faci la 7 am.

De asemenea, un somn bun este de mare ajutor – este absolut vital să te asiguraţi că te vei trezi odihnit şi pregătit pentru o nouă zi de lucru.

  1. Fii devreme la serviciu

Punctualitatea este cheia pentru a lăsa mereu o bună impresie. Plus că, dacă ajungi la serviciu mai devreme, vei avea timp de o cafea şi de câteva momente pentru a te relaxa şi pentru a îți planifica ziua de lucru.

  1. Stabilește-ți priorităţile sarcinilor de lucru

Crează o listă de sarcini, cele mai importante răspuneri au întâietate, şi stabilește-ți timpul limită pentru îndeplinirea acestora. În acest fel, vei obţine un plan de organizare al zilei şi vei putea lucra fără stres, ştiind că te vei elibera de sarcinile urgente mai întâi.

  1. Ia iniţiativa!

Dacă ai timpul necesar pentru a îndeplini imediat o sarcină, nu mai sta pe gânduri şi fă-o. Câteodată, a fi încrezător în propriile decizii şi a arăta ingeniozitate și promptitudine este tot ce își doreşte un şef, deci folosește-ți timpul în mod constructiv şi motivează-te permanent.

Nu se ştie când vei avea iarăşi oportunitatea (şi timpul) de a da dovadă de iniţiativă!

  1. Pune întrebări

Fii curios, spuneţi opiniile şi nu accepta întotdeauna un răspuns categoric “Da” sau “Nu”.

A pune întrebări este cea mai bună modalitate prin care te poți asigura că munca ta este realizată la cel mai înalt standard posibil, iar primirea răspunsurilor, de asemenea, facilitează cunoaşterea a tot ce trebuie să ştii cu privire la îndeplinirea sarcinilor de lucru. Calitatea muncii nu merită compromisă, doar pentru că ai evitat să ceri sfaturile necesare.

  1. Nu te încărca cu mai mult decât poţi face

Dacă, pur şi simplu, nu ai suficient timp pentru a îndeplini un proiect sau o sarcină, anunţă-ţi superiorul cu prima ocazie. Ultimul lucru pe care îl dorești este să faci promisiuni pe care nu le poţi ţine. Vei sfârşi prin a dezamăgi pe toţi cei implicaţi, atunci când sarcina nu este finalizată la timp.

Prin urmare, fii sincer şi direct şi explică întotdeauna motivele situaţiei cu care te confrunţi. Şeful tău chiar ar putea să îți vină în ajutor.

  1. Fii flexibil

Dacă apare ceva neplanificat, nu te lăsa descurajat. Poţi reveni foarte simplu la lista de sarcini facută, pentru a restabili o nouă prioritate a acestora.

Evenimentele neprevăzute sunt frecvente la locul de muncă şi dacă nu le poţi gestiona calm şi profesional, nu vei lăsa o impresie foarte bună despre etica ta de muncă.

  1. Menţine şedinţele scurte şi dulci

Planifică şedinţele cu chibzuinţă: stabilește o agendă, asigură-te că sunt dezbătute toate punctele, apoi distribuie sarcinile.

A pierde timpul cu discuţii inutile sau a eşua în organizarea corespunzătoare a unei şedinţe poate indica o lipsă de direcţie – drept rezultat, realizarea obiectivelor principale va dura mai mult timp.

  1. Menţine-ţi randamentul

Uneori, organismul are nevoie de o pauză pentru a funcţiona cu maximum de randament. Prin urmare, ia pauze regulate – chiar dacă asta înseamnă doar să te ridici şi să îți întinzi spatele.

Dacă locul de muncă implică şederea la birou pe parcursul întregii zile, asigură-te că faci câţiva paşi în mod regulat, pentru a evita incomodele crampe musculare și, ca să nu mai spun, că doar așa îți poți menţine concentrarea.

  1. Nu te lăsa distras

Cu toţii ne abatem atenţia la alte lucruri în timpul serviciului, însă cel mai bine este să ne concentrăm pe îndeplinirea sarcinii curente, înainte de a ne apuca de altceva.

Îndeplinește-ți lista de sarcini şi nu te lăsa antrenat de lucruri care te distrag. Odată ce te lași distras de un lucru, acesta poate conduce la un alt lucru, şi un altul, şi tot aşa…până când nici nu îți mai amintești care a fost sarcina iniţială.

Și mai ține minte că: a fi hidratat şi a nu sta flămând cresc, de asemenea, productivitatea.

Fii motivat!

Leave a Reply