Importanța unui Video CV

Odată cu platforma Retaillium, www.retaillium.ro, cel mai complex portal de job-uri dedicat exclusiv industriei de Retail, am lansat și o serie de instrumente care să te ajute să ieși în față, să nu te mai pierzi printre sutele de alți candidați, ce pot fi chiar mai puțin competenți decât tine.

Unul dintre cele mai importante aceste instrumente este Video CV-ul, unde cu ajutorul unui program special creat îți poți înregistra Video CV-ul direct pe platformă, doar cu ajutorul camerei laptop-ului sau telefonului tău.

Și de la început, pe platforma Retaillium un candidat cu Video CV adăugat este listat printre primii în căutările companiilor.

Este foarte important de știut că un Video CV este o modalitate tehnologică fantastică de a îți arăta personalitatea și abilitățile angajatorilor, atunci când căutați un loc de muncă. Iar angajatorii care vizionează un Video CV sunt mult mai înclinați să te angajeze pe tine, decât pe acei candidați care oferă doar un CV text.

Argumentele PRO Video CV sunt clare:

  • Video CV-urile sunt unice – odată ce un recrutor vede un videoclip în mormanul său de CV-uri, curiozitatea lui va fi cu siguranță captată și va dori să îl privească. Obținerea atenției este primul pas spre angajare, iar cu un Video CV, atingi cu siguranță acest obiectiv.
  • Video CV-urile te fac mai vizibil – Personalitatea, abilitățile și talentele tale sunt evidențiate imediat. Vorbește cu încredere în cameră despre toate realizările tale de până acum și îi va fi foarte ușor recrutorului să aprecieze imediat ceea ce poți oferi companiei.
  • Video CV-urile îți dau ție controlul – Este ca și interviul tău initial cu un recrutor, dar cu mai mult control, deoarece este într-un mediu ales de tine, în care spui exact ce vrei tu și când vrei tu. Un Video CV bine pregătit te va scoate competent pentru job-ul pe care îl vrei tu.

 

Cum să faci un bun Video CV

  • Cel mai important lucru este să te asiguri că ești bine pregătit. Adică, înainte de a începe, crează-ți o listă cu punctele importante pe care vrei să le menționezi în videoclip. Pe baza acestei liste, vorbește apoi liber.
  • Ce să spui? Prezintă-te clar și spune de ce ești tu cel mai potrivit pentru job. Acesta este, de fapt, timpul să te lăuzi – umil și încrezător, nu arogant – despre realizările tale. Spune de ce cineva ar trebui să te angajeze, prin furnizarea de rezultate din trecut. De exemplu, dacă ai fost în vânzări, poți include: “Am avut o creștere consecventă cu 12% pe an”; dacă ești un manager de magazin, ai putea spune: “Am crescut vânzările magazinului … făcând următoarele lucruri … ”. Încheie prin a mulțumi pentru timpul acordat vizionării Video CV-ului tău.
  • Asigură-te că ești bine îmbrăcat pentru job-ul la care vrei să aplici. Gândește-te la Video CV-ul tău ca la o întâlnire cu recrutorul. Așa că îmbracă-te în acord cu imaginea pe care vrei să o transmiți, dar întotdeauna curat și ordonat.
  • Nu îți face griji dacă este prima dată când faci un Video CV. Cu siguranță îți va lua câteva încercări încercări bune până când va ieși fluent. Un sfat bun este să urmărești ce ai înregistrat și să corectezi orice probleme în înregistrările ulterioare. Dacă ai putea obține apoi și o altă parere de la un set nou de ochi (un prieten, o ruda) ar fi foarte util.
  • Nu realiza un Video CV-ul prea lung. De fapt, ideal ar fi să nu depășească 1 minut, maximum 2 minute. Un Video CV prea lung poate pierde un interesul unui recrutor ocupat.
  • Înregistrează-te într-un loc liniștit, fără zgomot de fundal care poate distrage atenția de la tine, personajul principal. Iar fundalul să fie cât mai neutru posibil (un perete alb). Menține contactul vizual cu camera, cu o atitudine veselă, pozitivă.

Cea mai mare provocare cu Video CV-urile este că mulți oameni sunt cam timizi. Dacă ești unul dintre ei, amintește-ți că ești doar în fața unui aparat de filmat și că poți să repeți și să înregistrezi până îți iese perfect.

Am gasit aici un exemplu de Video CV mai lung, dar interesant făcut:

 

Iar aici un exemplu excelent de Video CV în care, în doar 45 de secunde, candidatul își face o prezentare ce capteaza atenția oricărui recrutor:

 

Așadar, încurajez toți candidații să adăuge și această componentă video la profilul lor. Pentru a ajunge în vârful carierei trebuie să îți construiești un brand. Video CV-ul este un instrument excelent la dispoziția ta, pe care trebuie să-l exploatezi și să-l faci să funcționeze în favoarea ta.

Inițial s-ar putea să îți fie puțin mai dificil, dar dacă vrei ca acel loc de muncă să fie al tău, atunci crearea unui Video CV va fi cu siguranță o armă puternică pentru tine.

Crează-ți profilul pe www.retaillium.ro și GO FOR IT!

3 Comments

Leave a Reply