Ce ar trebui să facă un magazin pentru copii pentru a fi un succes!

A conduce un magazin pentru copii în ziua de astăzi cred că este lucrul care îți poate pune cel mai mult la lucru imaginația. Copiii nu mai sunt simpli copii, sunt copiii care la 1 an știu să acceseze un smartphone și sunt mult mai maturi decât o indică vârsta lor. Acești copii vizionează o grămadă de filme de animație cu personaje puternice care devin idolii lor și la care se raportează.

Copiii de astăzi așteaptă cea mai bună experiență în magazin, compară (cu o memorie excelentă) experiența lor din magazinul tău cu experiențele anterioare. Ei nu fac compromisuri și nu îi vor alege decât pe cei mai buni.

Iar până în 2024, această generație va reprezenta deja 40% din toți consumatorii.

Sunteți gata pentru ei?

Iată, aici câteva idei și strategii prin care veți putea să atrageți copii, și implicit părinții, în magazinul tău.

Să vedem:

  1. Un magazin atrăgător pentru copii

Da, în primul rând aceasta. Pentru că un magazin pentru copii poate fi încărcat cu produse, dar în care să fie dificil să te plimbi, sau poate să fie distrativ pentru copii, cu spații confortabile și loc unde copiii se pot juca cât timp părinții lor fac cumpărăturile. Desigur, asigură-te că zona de joacă este destul de vizibilă pentru cumpărători tot timpul.

Gândiți-vă la cât de colorat este magazinul, de la podea până la standurile unde sunt expuse mărfurile. La nivelul unde sunt expuse produsele, pentru a fi ușor accesibile și de către copii. Sau gândiți-vă la faptul că mama nu își va abandona căruciorul la intrarea în magazin dacă acestă nu intră între standuri, ea pur, și simplu nu va mai intra in magazin. Așa că, asigură-te că magazinul tău este ușor de navigat.

Am observant de curând, un exemplu bun în acest sens: Noriel, care și-a schimbat design-ul magazinului de curând, facăndu-l mult mai luminos, cu spații mult mai largi între standurile de produse, mult mai atractiv pentru copii.

  1. Un site interactiv

Adică un site care să fie mai mult decât o înșiruire de produse. Adăugă idei, testimoniale, blog, multe fotografii, videoclipuri.

O altă idee pentru a face site-ul magazinului pentru copii și mai atractiv este să te gândești să creezi o pagină de jocuri online, pe care copii o pot accesa.

Ideea aceasta mi-a venit accesând site-ul brand-ului American Build-a-Bear, care au o pagină intitulată simplu Play, unde copii pot fi atrași cu jocuri simple și instructive.

La fel de ingenioși sunt cei de la LEGO, pe al cărui site am găsit pagini ca, For Kids, cu o mulțime de filmulețe și lucruri pe care copii pot să le facă, și Mini Builds , o pagină pe care copii sunt invitați să o deschidă în fiecare lună pentru a găsi mini modele de construit. Acesta este chiar o idee excelentă de a ține copiii aproape de brand, de site, de magazin.

Pic1Adriana

Totodată, gândește-te serios să creezi în viitorul apropiat și o aplicație, ce poate fi descărcată pe telefon.

LEGO, ca să continui cu exemplul de mai sus, are o aplicație excelentă și ca design și compoziție. Intitulată Lego Life, aplicația conține printre altele: How to do Stuff și lista magazinelor.

Potrivit ultimelor analize, oamenii au petrecut 86% din timp pe aplicații și doar 14% pe paginile web ale site-urilor. Aplicațiile sunt mult mai ușor de accesat pe mobil, și țin potențialii cumparători aproape de site.

  1. Promovează magazinul pentru copii pe Social Media

Social media este locul în care cam toată lumea merge să descopere magazine, brand-uri și produse. Odată ce cineva a găsit ceva care îi place, imediat este evaluat și împărtășit pe Social Media, Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter, Pinterest. La noi cea mai bună platformă de promovare a unui magazin este Facebook. Acesta este locul unde poate să înceapă marketing-ul pentru magazinul tău pentru copii.

Creează campanii de marketing pe Facebook și răspunde oricui îți adresează o întrebare. Cu cât mai prompt, cu atât mai bine. În același timp, nu lăsa comentariile negative să rămână nerezolvate. Acestea apar, invitabil, dar un raspuns prompt și diplomat rezolvă orice situație neplăcută.

  1. Ține copiii ocupați

Aici, IKEA, a venit cred eu, cu soluția perfecta. Ei spun așa:

”Experienţa unei zile la cumpărături se poate schimba total când eşti însoţit de copii.
De aceea, la magazinul IKEA vei găsi: locuri de parcare pentru familiile cu copii în apropierea intrării, un loc de joacă supravegheat, locuri de joacă în zonele din magazin, camere pentru alăptat şi facilităţi pentru îngrijirea copilului. La IKEA Restaurant & Cafe găseşti meniuri pentru copii, mâncare pentru bebeluşi, facilităţi pentru încălzirea acesteia, bavete şi scaune înalte.”

loc_de_joaca_ikea_59323900

Așadar, familie, sau părinte singur, poți veni la IKEA cu copii și poți avea parte de o experiență plăcută de cumpărături. Bine-nțeles, trebuie să fii cât IKEA să îți permiți așa ceva. Toate aceastea necesită spațiile necesare, asigurări suplimentare, camere de supraveghere cu circuit închis, jucării și mobilier sigur pentru copii, și o mulțime de alte măsuri de siguranță.

Dar, idea unui mic loc de joacă în magazin este una deosebită, chiar și unul nesupravegheat. Aici, însă trebuie să aveți grijă la faptul că oricând copii se pot accidenta, și un semn mare cu ”Supravegheați-vă copii în orice moment” este absolut necesar.

  1. Gazdă de evenimente în magazinul pentru copii

Programează evenimentele în magazinul tău pentru copii în mod regulat. Eu cred că aceasta este o necesitate pentru a păstra o legătură strânsă cu clienții tăi și pentru a atrage cumpăratori noi. Trebuie să ai cel puțin un eveniment sau două în magazinul tău pentru copii în fiecare lună.

Găzduiți, de exemplu, un concurs de colorat pentru copiii mai mici sau un concurs de selfie-uri pentru adolescenți – cu premii de participare.

Am nimerit într-o zi în Magazinul Cărturești din Băneasa Mall, unde în secținea pentru copii, o tânără foarte plăcută citea cu voce tare o poveste. În jurul ei se adunaseră șase copii care nu aveau de gând să plece până nu se termina povestea. Acesta era un simplu eveniment organizat de Cărturești, dar care mie mi-a ținut copii ocupați, timp în care eu am achiziționat și ceva produse de care nu aveam neapărat nevoie în acel moment. Dar, da, aceasta doar pentru că am avut timpul necesar.

Iar, orice părinte știe ce greu este să găsești acest timp ”necesar” pentru a face cumpărături.

Așadar, căutați modalități de îmbunătățire a experienței copiilor în magazine, pentru a facilita cumpărăturile parinților. Așa câștigă toată lumea!

În același timp, pentru a atrage clienți, contactați bloggeri de parenting ce îți pot promova produsele. Recomandările acestora sunt întotdeauna luate în seamă de părinții ce le citesc postările.

 

Când comercializați produse pentru copii trebuie să aveți în vedere marea de produse pentru bebeluși și copii care există la ora actuală pe piață, și modul cum te poți diferenția. Gândește-te cum vor afla ei de tine? Și folosește toate formele de marketing pe care le poți accesa: Online, presă, Social Media, materiale tipărite, alianțe, etc.

Și nu uita: crează o poveste în jurul fiecărui produs, cu ajutorul copiilor, și atrage atenția convingând că produsul tău este cel ce trebuie cumpărat. De fapt, crează povești în jurul întregului tău magazin, pentru că, ce vrea de fapt fiecare copil, decât să aibă o viață ca în poveștile pe care i le citește mama sau le vede la televizor, iar părinții fac cumpărăturile în funcție de povestea din inima copilului lor.

Acest articol a fost publicat pentru prima dată pe blog-ul site-ului de job-uri în Retail, Retaillium, www.retaillium.ro .

1 Comment

Leave a Reply