Avantajele unei cariere în Retail

Iată o întrebare bună, având în vedere atâtea locuri de muncă în Retail pe site-ul Retaillium, în Vânzări și Operațiuni, în Logistică, în Depozite, Planificare și Inventar, Marketing și PR, Resurse Umane, Design, și așa mai departe. Pentru că, da, există multe în spate până să vezi un produs într-un magazin decorat frumos și strălucitor.

Așadar, vin cu întrebarea: “De ce să vrei să lucrezi în Retail“?

Pe scurt, ar trebui să lucrezi în Retail pentru că îți place să interacționezi cu oameni diferiți, pentru că nu există alt loc în care să beneficiezi de o astfel de oportunitate de a îți crea o agendă plină de oameni interesanți. Nu numai că te face să fii încrezător în viața ta, dar ajută și la înțelegerea psihologiei umane într-un mod deosebit.

Lucrând în Retail ajungi să înțelegi imediat tendințele și alegerile oamenilor, ajungi să reușești să iei decizii rapide și eficiente.

Apoi, în Retail există multe oportunități de a te muta de la un department la altul, dacă vrei să faci o schimbare în carieră. Deoarece multe departamente lucrează în strânsă colaborare unele cu celelate, este foarte probabil că vei dobândi o gamă variată de competențe în diverse discipline de afaceri, fără a lucra propriu-zis în departamentele respective.

Retailerii includ de la lanțuri de magazine mari până la magazinele de specialitate mici.

De la o poziție sezonieră sau o modalitate de intra sau reintra în câmpul muncii, până la o carieră în Retail, joburile în Retail pot oferi candidaților un șir de beneficii foarte importante:

Flexibilitate

În toate sensurile cuvântului: ore flexibile, locație flexibilă. Un loc de muncă în Retail poate fi ceea ce cauți dacă ai nevoie de o anumită flexibilitate în programul tău de lucru. De exemplu, dacă te duci și la școală, mulți Retaileri oferă locuri de muncă în ture pe care le poți aranja în funcție de programul tău. Programul flexibil te poate ajuta, de asemenea, dacă ești părinte sau un pensionar care încă dorește să lucreze și să câștige ceva mai mult decât pensia.

Lucrul în Retail îți oferă, de asemenea, posibilitatea de a te ocupa de un al doilea loc de muncă dacă ai nevoie să câștigați bani în plus. Este, de asemenea, foarte atractiv și util pentru tinerii pentru care acesta este primul lor loc de muncă, pentru a avea banii de buzunar și o experiență utilă pentru CV-ul lor.

Retailul este absolut pretutindeni, deci “locația flexibilă”. Exista oportunități care te așteaptă pe tot globul!

Domeniul de aplicare și varietatea

Lucrul în Retail are o gamă largă de poziții. Ai putea să conduci un imperiu global în calitate de Director Executiv, să lucrezi la un stand din piață sau să gestionați magazinul de lux pe un vas de croazieră – peste tot este vorba de Retail. În plus, nu este necesar să lucrezi în mod obligatoriu la magazin sau în spatele unui magazin. Așa cum vedem și pe site-ul Retaillium, există o gamă largă de oportunități de carieră pe care le poți urmări în cadrul sectorului de Retail – Buying, Merchandising, Marketing, Finanțe și Resurse Umane sunt doar câteva din diferitele tipuri de carieră pe care le poți urma în Retail.

Joburi ușor de găsit

Pozițiile în Retail, în special în magazine și depozite, nu sunt atât de greu de găsit, întrucât practic în fiecare oraș există magazine. Conform Institutului Național de Statistică, Retailul este o industrie în creștere în România, aceasta înseamnă că oportunitățile de angajare ar trebui să rămână în continuare abundente. Iar, multe locuri de muncă în Retail nu necesită experiență anterioară sau competențe specializate.

Prin urmare, dacă acum îți începi cariera, poți fi siguri că oportunitățile de carieră și beneficiile care îți vor fi disponibile sunt preconizate să crească și mai mult în următorul deceniu, pe măsură ce sectorul se va extinde.

Loc pentru dezvoltare

La fel ca orice corporație, există o scară și în Retail. Indiferent dacă alegi să urci sau nu, este total la latitudinea ta. Dacă un loc de muncă pe o perioadă scurtă este tot ceea ce cauți, atunci perfect. Dar dacă vrei să urci mai departe pe scară, există atât de multe opțiuni și spațiu pentru creștere în cadrul industriei de Retail încât viața ta se poate transforma într-o frumoasă carieră. Cunosc oameni care pornind de la poziții de asistenți de magazin, astăzi, după numai 7 – 8 ani, sunt Manageri Zonali sau Manageri de Resurse Umane pentru Retaileri mari.

Mediul Social

Dacă te consideri o persoană sociabilă, atunci Retailul oferă o mulțime de șanse de a interacționa cu alții. Multe poziții implică lucrul cu clienții, făcând Retailul o alegere bună dacă îți place să ajuți clienții prin furnizarea informațiilor de care au nevoie sau prin rezolvarea problemelor lor. Dacă lucrezi pentru un Retailer mai mare, vei avea o mulțime de colegi, precum și posibilitatea de a funcționa ca parte a unei echipe.

Retailul poate fi folosit ca o piatră de temelie pentru aproape orice industrie. Poți obține competențe importante, inclusiv serviciul clienți și lucrul în echipă. Acestea sunt esențiale într-o varietate de cariere diferite. Deci chiar dacă Retailul este primul tău loc de muncă, va fi important pentru viitorii tăi angajatori.

Mișcare constantă

Dacă nu te încântă ideea de a sta într-un birou întreaga ta zi de lucru, Retailul poate oferi o alternativă la ocupațiile mai sedentare. Indiferent dacă aranjezi rafturi sau ajuți clienții, vei fi în picioare mult timp. Caracterul palpitant al multor medii din Retail, în special în timpul sezoanelor aglomerate de reduceri sau de sărbători, îți poate oferi un plus de atracție pentru un mediu de lucru în care nu știi când trece timpul.

Reduceri și ocazia să cumperi primul noutățile

Uneori, există elemente care sunt foarte căutate și greu de găsit. Când magazinul la care lucrezi primește o livrare – să zicem, cea mai tare jucărie pentru copii pentru Crăciun – nu numai că vei ști când va veni articolul, dar îl poți cumpăra înainte chiar să fie pus în vânzare. Apoi, vei avea ocazia să-l mai cumperi și redus, pentru că cele mai multe magazine oferă ca și beneficii reduceri angajaților săi.

avantaje lucru in retail Retaillium

O modalitate foarte bună de a întâlni oameni

Dacă ești nou într-o zonă, Retailul este o modalitate foarte bună de a întâlni oameni noi. Bineînțeles, trebuie să ții cont de faptul că vei întâlni și oameni neplăcuți, dar vei putea întâlni și o mulțime de oameni interesanți, mai ales dacă lucrezi într-un magazin în care vinzi ceva legat de unul dintre hobby-urile tale (de exemplu, la Hervis sau secțiunea de muzică de la Media Galaxy).

Vârsta nu reprezintă o barieră în Retail

Atâta timp cât ești în măsură să îndeplinești în mod fizic îndatoririle unui lucrător comercial din magazin, nu există nici o barieră în a te angaja. O stare generală bună de sănătate este însă esențială dacă te gândești să lucrezi în Retail.

Banii

Da, ai citit corect, banii. Într-adevăr, salariul minim pe economie pe care îl primești la început te poate descuraja repede, dar avansarea în această industrie se întâmplă rapid și doar câteva trepte deasupra ta pe scară există oameni care fac suficient bani pentru a avea un confortabil stil de viață. Dar dacă ai ceea ce este necesar pentru a străluci, vei fi compensat pentru dedicarea și munca grea. Ca să continui cu exemplul de mai sus, acum 7 ani prietena mea a început cu 1500 lei ca lucrător comercial, iar acum câștigă 7000 lei ca Area Manager.

Gestionarea Timpului

Gestionarea timpului este o trăsătură importantă pentru majoritatea posturilor de absolvent și una pe care recrutorii o găsesc foarte atrăgătoare. Ei doresc angajați care sunt capabili să lucreze eficient și să prioritizeze sarcinile în mod corespunzător. A fi capabil să te potrivești unui loc de muncă în Retail este un bun exemplu al aptitudinilor tale de gestionare a timpului, mai ales dacă poți să intri în detalii despre ocazii în care a trebuit să lucrezi contra timp.

Inițiativa

Ce ai făcut când au apărut probleme? Ce se întâmplă dacă mărfurile au fost deteriorate înainte de a fi cumpărate sau dacă un coleg sună că este bolnav într-o zi în care în magazine sunt reduceri? Sunt multe situații neașteptate în care poți fi pus într-un un job în Retail, situații la care trebuie să te adaptezi rapid, experiențe din care înveți deosebit de mult.

Utilizarea Tehnologiei

Abilitatea de a utiliza sisteme IT este importantă în multe cariere postuniversitare. Este posibil ca locurile de muncă în Retail să îți ofere și o practică a utilizării tehnologiei la locul de muncă și care merită mai târziu menționate în CV-ul tău.

Exemple de sisteme informatice care sunt utilizate pe scară largă în Retail sunt: ​​sistemele electronice de vânzare; sistemele din cadrul lanțului de aprovizionare care ajută la monitorizarea, ordonarea și distribuirea stocurilor; și sisteme de informații de management care permit Retailerilor să interpreteze datele din vânzări și să analizeze tendințele. Ca să nu mai vorbim de Realiatea Virtuală și Augumemntată ce încep să fie din ce în ce mai folosite în Retail, iar cunoașterea unor astfel de tehnologii cu siguranță te vor scoate în față.

Responsabilitatea

A fi responsabil, fiabil și demn de încredere, face parte din ceea ce recrutorii caută la un candidat. Un bun auto-management presupune a fi punctual, flexibil, venirea la lucru la timp, și îmbunătățirea performanțelor proprii. Angajatorii se plâng, uneori, că acesta este un domeniu din cauza căruia mulți candidați sunt respinși. Un job în Retail te va face să dezvolți toate aceste calități, îți poate arăta să ai încredere în tine, și te poate pune într-o poziție bună în fața viitorilor angajatori.

Conștientizarea culturală

În Retail vei lucra cu persoane dintr-o gamă diversă de medii de lucru iar acest lucru ar putea constitui un avantaj. Mulți angajatori sunt în multinaționale și doresc să recruteze candidați capabili să creeze relații cu colegii sau clienții din întreaga lume. În același timp, și companiile mai mici vor considera conștientizarea culturală drept un avantaj.

Lucrul cu numerele

Angajații în Retail lucrează mult cu cifrele pentru o evaluare corectă a stocurilor și a vânzărilor. Lucrând în Retail câștigi astfel deprinderi excelente în matematică, deprinderi apreciate de orice viitor angajator.

Un simplu loc de muncă cu jumătate de normă în Retail care să facă să treacă vară mai repede și mai cu folos, sau care să plătească facturile poate evolua cu ușurință într-o carieră cu normă întreagă, pe tot parcursul vieții.

La fel ca orice alt loc de muncă, lucrul în Retail vine cu propriul set unic de provocări și recompense. S-ar putea să fi deja familiarizați cu unele dintre riscurile unei cariere în domeniul Retailului – economia incertă dă greutăți magazinelor, iar salariile de retail nu sunt suficiente pentru a te face bogat.

Cu toate acestea, avantajele de mai sus sunt cu siguranță suficiente pentru a rămâne în acest sector și de a face un angajament pe termen lung.

Succesul în Retail înseamnă adesea succes în aproape orice alt domeniu. Odată ce ai învățat cum să calmezi un client furios, să gestionați un buget, să mențineți un program complex al angajaților și să vinzi Aer Condiționat iarna, ușile din orice industrie se vor deschide pentru tine. Apoi, dacă vrei să faci o schimbare în carieră sau chiar dacă vrei să îți începi propria afacere, abilitățile pe care le-ai dobândit pe în Retail te pot ajuta să ajungi oriunde vrei tu.

 

Te rog să-mi scrii, pentru că m-ar interesa foarte mult dacă mi-ai împartăși și din experiența ta, cum te-a ajutat pe tine un job în Retail.

Acest articol a fost publicat pentru prima dată pe blog-ul site-ului Retaillium, www.retaillium.ro.

Leave a Reply