Cum să cumperi inteligent în sezonul de reduceri

retaillium, cumparaturi inteligente la reduceri

A început sezonul meu favorit de discount, reducerile de vară! Este momentul în care ai tendința să îți faci cu totul o nouă garderobă, fapt care implică însă și posibilitatea de a îți forma o gaură nu tot atât de plăcută în buzunar. Nu este nici o problema dacă scapi puțin de sub control în timpul cumparaturilor la reduceri. La urma urmei, sunt sigură că ai așteptat ca acei pantofi perfecți să scadă la preț. Dar, inevitabil, cumva ajungem să cumpărăm mai mult decât ne-am propus. Rezultatul? O grămadă de cumpărături inutile și o chetuiala care nu mai face de mult parte din buget.

Însă, după multe experiente de cumpărături în sales, vă pot spune că am pus la punct o serie de acțiuni care mă ajută să îmi îmbogățesc garderoba, dar și să ramân fericita de alegerile făcute. Te întrebi care sunt?

Iată, așadar, câteva sfaturi despre cum să cumperi mai inteligent în timpul sezonului de discount:

• Stabilește-ți un buget

Înainte de a intra în orice magazin, seteaza-ți un budget rezonabil, gândeste-te la câte alte lucruri vrei să mai faci în vara aceasta, acum că restricțiile s-au mai relaxat puțin. Apoi, nu uita să continui să calculezi în timp ce se adună pungile de cumpărături. Golirea portofelului cumpărând tot ceea ce îți atrage atenția nu este o mișcare înțeleaptă. Chiar degeaba dai ultimii tăi bani pe acel costum de baie, dacă apoi nu mai ai cu ce merge la mare ca să îl porți. 😊

• Cumpără doar ceea ce ai nevoie

Înainte de a începe, asigură-te că știi de ce ai cu adevărat nevoie, pentru a nu îți distrage atenția cu alte articole. Unele piese vor părea tentante să le cumperi, dar riști să regreti că le-ai cumpărat din momentul în care părăsești magazinul. Ai nevoie de o pereche de pantaloni scurți, de o cămașă albă sau de sutienul acela de la Victoria’s Secret. Acestea chiar trebuie să ajungă la tine în garderobă. Însă, sandalele scumpe cu siguranță nu sunt ceva ce „trebuie”? Ei bine, nu chiar. Dacă le observi de ceva vreme si acum chiar sunt la un preț redus, atunci da, continuă. Cum spuneam și la început, este ok să scapi puțin de sub control, într-un mod controlat!

Este foarte important ca atunci când vrei să cumperi ceva care nu este pe listă, dar care îți place mult pe moment, gândește-te puțin la măcar 5 moduri în care îl poți combina. Simte-l, iar daca este prea de nișă, daca nu poți sa îți imaginezi prea multe ocazii în care să îl porți, lasa-l, oricat de bine arată și cât de redus la preț este.

•          Calitatea este mai importantă decât cantitatea

De fiecare dată când îți deschizi garderoba, îți dai seama ca ai o gramadă de lucruri de care nu ai nevoie, pe care nu le-ai mai purtat de 2 – 3 sezoane. Acesta este un indiciu clar că ai ales cantitatea în locul calității. Doar pentru că un magazin are reducere de 70%, nu înseamnă să cumperi tot ce vezi. S-ar putea să ajungi să îți dai seama cum că materialul nu este atat de bun, sau că nu îți stă prea bine. O bluză mai scumpă este în mod evident mai bună calitativ, va sta mai bine pe tine (asta dacă urmezi și sfatul următor) și te vei bucura de ea purtând-o mai multă vreme, în mai multe combinații.

•      Cumpără doar ceea ce ți se potrivește

Vrei cu adevărat să cumperi acel sacou, dar cu greu îl poți închide. Este cu aproximativ o marime mai mic, dar vrei să îl ai oricum, sperând că vei petrece încă 30 de minute în plus în sala de sport și totul se va rezolva. Nu! Acest lucru este clar impracticabil, cu excepția cazului în care ești deja într-o cura de slăbire și ai observat rezultate. Cel mai bine este să investești în ceva care ți se potrivește ACUM, decât să ai garderoba plină cu lucruri care nu ți se potrivesc prea bine.

  • Nu te lăsa păcălit de prețul de pe etichetă

Nu îl cumpăra doar pentru că vezi că a scăzut de la un preț foarte mare la unul foarte mic, desigur, cu excepția cazului în care îți place foarte mult și chiar ai nevoie de el în garderoba ta. În caz contrar, vei irosi banii pe o piesă pe care, foarte probabil, nu o vei purta.

Apoi, verifica pretul!!! Verifica din mai multe surse, mai ales cu magazinele online. Astfel, poți observa, de exemplu, că anumite piese deja la preț redus din magazinele LiuJo sau Desigual, le poți gasi înca și mai ieftine pe FashionDays.ro .

Sau parfumurile in discount din Sephora, le poti gasi si mai ieftine pe Notino.ro .

  • Fă cumpărăturile JOIA

De ce? Pentru că magazinele știu că majoritatea oamenilor vin la mall în weekend, așa că joia este ziua în care rafturile vor fi umplute. Cumpărând sâmbătă sau duminică, s-ar putea să ai și o selecție limitată și o aglomerație pe măsură. Cumpărând într-o zi de joi după-amiaza, sunt șanse mai mari să îți găsești și măsura potrivită și spațiu personal îndeajuns pentru o experientă plăcută la cumpărături.

  În concluzie:

• Când cumperi la discout amintește-ți că, doar pentru că un produs arată că ar fi foarte redus la preț, nu trebuie să presupuni direct că dacă îl cumprei vei face o mare afacere. Află cât costă de obicei. Află cât costă în magazinele online. Astfel, poți cu adevărat să fii fericit și mulțumit de articolul achiziționat.

• A cumpara ceva de care nu ai nevoie sau care nu îți vine bine, nu este niciodată o afacere, indiferent cât de redus este prețul!

Si, desigur, profită la maximum! Urmatoarea perioada de discount va fi abia dupa Craciun! 😊

Leave a Reply