Retail CV/Resume Tips

Hai sa recunoastem, scrierea unui CV sau a unui Resume este o sarcină descurajantă. Resursele care oferă sfaturi sunt foarte multe, dar care oare este cel mare mi se potriveste mie?

În primul rând, să îți spun aici ce nu este un CV/Resume:

Nu este un jurnal al vieții tale.
Nu este un rezumat al abilităților tale.
Nu îți va oferi automat un loc de muncă.
Gândește-te la CV-ul/Resume-ul tău ca la o reclamă, iar tu ești produsul promovat. Obiectivul tău este acela de convinge recrutorul să cumpere ceea ce vinzi – adică să te cheme la un interviu. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să vezi CV-ul/Resume-ul tău ca un instrument de marketing, fără đe care nu poți ajunge la job-ul pe care ți-l dorești .

Pentru a te ajuta să îți scrii un CV-ul/Resume-ul perfect, am verificat mai multe site-uri care oferă acest serviciu, și m-am oprit la cel care cred eu că este chiar foarte complex, și unde sigur îți poți găsi formatul potrivit pregătirii tale:

https://novoresume.com/

Nu uita! Nu există nici o modalitate certificată de a scrie un CV/Resume. Există unii care insistă altfel, însă chiar și scriitorii recunoscuți în domeniul profesional vor recunoaște că “un principiu călăuzitor al profesiei de scriere a CV-ului este că nu există reguli clare și exacte de a scrie unul”.

Mai multe sfaturi

Care este diferenta dintre un CV si un Resume?

Curriculum Vitae (CV) este o prezentare cronologică detaliată a istoriei educaționale și profesionale a unei persoane care este furnizată ca parte a unei cereri de locuri de muncă. CV-ul ar trebui folosit în principal atunci când încerci să-ți schimbi cariera și aplici într-un alt domeniu / industrie. Acesta are de obicei două sau mai multe pagini.

Un Resume este un rezumat scurt, în scris, al calificărilor și experiențelor personale, educaționale și profesionale, scris atunci când aplici la un loc de muncă specific. Este scurt, în general o singură pagină.

Difference CV vs Resume 1Source: https://www.quora.com/What-is-the-difference-between-CV-and-resume-2

Acum că nu vei încurca un CV cu un Resume, te rog, reține că scopul tău este de a îți face publicitate și de a îți evidenția valoarea pe care compania o va obține prin angajarea ta și rezolvarea cerințelor ei (cele evidențiate în anunțul de loc de muncă).