Confruntarea cu furtul din magazine

Da, este un subiect delicat, însă furtul de către presupușii “clienți” sau chiar de către personalul din magazinului tău poate costa compania mii de lei în fiecare an. Acesta este motivul pentru care este foarte important să ai o formă sau alta de securitate și politici adecvate pentru a minimiza activitatea hoților în magazinele tale cât mai mult posibil.

Furtul din magazine

Nu vei reuși să elimini niciodată în întregime furtul, dar există anumite lucruri pe care le poți face pentru a reduce incidențele. Două dintre principalele probleme în cazul furtului sunt cazurile în care autorii cred că securitatea este lejeră și că au o șansă bună să se descurce și să scape repede dacă sunt prinși. Prin urmare, orice companie de Retail trebuie să se gândească mai întâi la securitatea din magazinele sale, prin folosirea de mijloace clare de descurajare vizuală și de training al angajaților.

Semne de avertizare

Într-un magazin trebuie sa existe intr-un loc vizibil afișe cu anunțuri care precizează că magazinul ia furtul în serios și că poliția va fi implicată în orice incident de furt, sau că magazinul este sub supravegherea unei firme de pază.  În acest fel, mulți hoți, deși nu toți, vor fi descurajați, știind că este puțin probabil să scape pur și simplu. Știind că furtul, dacă este dovedit, va duce la urmărirea penală, este de asemenea posibil să descurajeze pe mulți.

Echipamente de securitate

În funcție de resursele pe care le ai, ar trebui să încerci să faci tot ce se poate financiar pentru a pune în aplicare procedurile și echipamentele adecvate de securitate. Aceasta poate include angajarea unui agent de securitate al magazinului, instalarea de camere de luat vederi, a sistemelor de alarmă la ușile magazinului și, acolo unde este posibil, ar trebui să pui etichete de siguranță pe mărfuri, care pot fi îndepărtate sau dezactivate numai de către un asistent de vânzări. Dacă comercializezi îmbrăcăminte trebuie să acorzi o atenție deosebită acestui lucru, pentru că cei care vor sa fure lucruri vor încerca adesea să opereze, luând mai multe articole în cabină și încercând să ascundă unul sau mai multe articole, în timp ce plătește doar pentru unul singur. Prin urmare, trebuie să te asiguri că un membru al personalului monitorizează tot timpul cabinele și verifică numărul de articole care sunt luate de fiecare client.

Organizarea magazinului

Magazinul ar trebui să fie pe cât posibil aranjat, astfel încât articolele mai scumpe să fie situate în zonele cele mai vizibile ale magazinului și departe de ușă. Dacă plasezi obiecte scumpe în apropierea ușii, nu faci decât sa-i atragi pe hoți care pot intra, apuca un obiect și apoi fugi.

Pregatirea personalului

Chiar dacă angajezi un agent de securitate în magazin, trebuie să pui în aplicare și formarea în materie de securitate a personalului, astfel încât forța de muncă din magazin să poată recunoaște modelele comportamentale comune hoților și să rămână în alertă pentru orice posibilă infracțiune care poate să aibă loc. Acest lucru va ajuta la îmbunătățirea securității magazinului. Oferirea de bonusuri sau stimulente pentru personalul care capturează cu succes un hoț îi va ajuta, de asemenea, să rămână vigilenți. Formarea personalului în obiceiul de a saluta clientii si de a le oferi ajutor este, de asemenea, o buna practica, deoarece indica unui potențial hoț că ar putea fi recunoscut.

Prevenirea pierderilor din cauza angajaților

Acum, în ceea ce privește personalul care ar putea fi implicat în furt, pentru a reduce oportunitatea acestui tip de infracțiuni, este important să verifici orice potențial membru al personalului chiar înainte de a începe să lucreze. Poți face acest lucru prin verificarea amănunțită a referințelor de la companiile anterioare în care au lucrat. Apoi, personalul ar trebui să fie informat despre politicile de securitate ale magazinului și evidențiat faptul că vor fi acționați în justiție în cazul în care vor fi prinși, precum și că astfel de întâmplări duc la concediere imediată.

În continuare, dacă în cadrul firmei nu lucrează un avocat sau jurist, trebuie să colaborezi cu unul, pentru ca în lipsa lor, agajații sunt cei care, în cazul unui furt, vor trebui să se ducă la poliție să depună documentația. Aceștia, mai mult ca sigur, nu o vor face pentru că nu vor avea timpul necesar. Hoțul scapă nepedepsit, iar aceasta se va afla în firmă, și va duce la încurajarea acestor fapte.

Încă o dată, ar trebui să acorzi stimulente pentru ca membri onești ai personalului să poată să beneficieze dacă ar prinde unul dintre colegii lor hoți.

Adevărul este că orice vei face nu vei reuși să descurajezi toți hoții tot timpul, însă acționând așa cum am descris mai sus, vei avea mult mai multe șanse să vezi o reducere a numărului de infracțiuni care îți pot mânca serios profiturile. Însă, în același timp, reține că nici un furt nu merită să îți pună în pericol siguranța, învață angajții să lase hoțul să plece și apoi să cheame poliția. Dacă ai instalate camere, este foarte probabil să îi aduci pe infractori în justiție mai târziu.

Leave a Reply