13 Motive pentru care un Video Resume te va ajuta să te angajezi

Portalul de Job-uri în Retail, Retaillium, pune la dispoziția candidaților, unul dintre cele mai inovatoare posibilități de a se prezenta, și anume Profilul Video, sau Video Resume. Astfel, cu ajutorul unui înregistrări video pe care o poți înregistra direct pe platformă sau o poți încărca pe platformă, ajungi să te prezinți în cel mai atractiv mod, și ajungi să fii primul în lista de căutări a angajatorilor.

În continuarea unui alt articol despre Video Resume, Importanța unui Video Resume, postat pe blogul Retaillium, vin acum cele mai importante motive pentru care ar trebui să îți faci un Video Resume:

  1. Arată efortul

În primul rând, adăugând profilului tău un Video Resume ești cu cel puțin un pas în fața celorlați candidați, care au simplu profil monoton. Acest efort suplimentar al tău, te va face să câștigi puncte valoroase în ochii recrutorilor și angajatorilor.

  1. Reflectă entuziasmul

Cu un Video Resume îți poți arăta entuziasmul în obținerea unui anumit loc de muncă într-un mod mult mai bun în comparație cu un Profil format numai din cuvinte scrise. Numai prin faptul că te-ai chimuit să îl faci. Nu este nevoie să arăți aceasta în timpul înregistrării, prin voce sau gesturi. Suficient este să vorbești cu entuziasm față de oportunitatea de angajare pentru un anumit loc de muncă.

  1. Credibilitatea

Este ușor să strecori minciuni într-un profil obișnuit, de aceea și angajatorii sau recrutorii tind să fie sceptici până când nu văd candidatul. Cu un Video Resume ești mult mai credibil pentru că acesta este și unul dintre motivele pentru care îți faci unul. Tot ce spui tu este adevărat și aceasta se vede în timpul filmării pe care o faci.

  1. Te prezinți mai clar și mai pe-nțeles

Dacă într-un profil scris ești limitat de numarul de cuvinte pe care poți să îl incluzi, nu același este cazul și în timpul unui Video Resume, unde poți spune mult mai multe, adăugând nuanțele dorite cuvintelor pe care le spui. Apoi, te faci mult mai bine înțeles decât în scris, pentru că, prin gesturi și modul în care vorbești, adaugi acel aspect al personalității tale pe care are nevoie să-l cunoască orice angajator pentru a te selecta.

  1. Este mult mai atractiv

Un Video Resume este mult mai atractiv pentru un angajator, decat un Profil în care poate că citește lucruri asemănătoare de la un candidat la altul. Și chiar dacă nu te descurci prea bine în fața camerei, reia filmarea până când îți iese așa cum vrei tu. Vocea, cuvintele și farmecul tău pot atrage cu siguranță mult mai ușor angajatorii sau recrutorii, iar toate acestea nu vor lucra decât în favoarea ta.

  1. Setează impresia corectă

Din păcate sau din fericire, în timpul unui interviu sau chiar a unui Profil citit: “Prima impresie este ultima impresie” și acest lucru este de necontestat. Există momente când, pentru că ești prea emoționat, te descurci mai greoi și nu reușești să-ți arăți adevărata ta valoare. Însă prin faptul că un Video Resume îl poți relua până când arată așa cum vrei tu, acest lucru te scutește de o impresie ciudată pe care o poți transmite fară să vrei, și te lasă să setezi impresia pe care vrei tu să o transmiți.

  1. Te portretizează ca un priceput tehnician

Angajatorii din Retail caută în aceste zile angajați care să fie cât mai pricepuți, în special în domenii cum ar fi moda (desigur!), IT sau social-media. Faptul că tu alegi să îți preziți Profilul și personalitatea într-un mod atât de inovator tehnologic, te poate reprezenta ca o persoană de înaltă calificare, pe care trebuie să o aibă în echipa lor.

  1. Evidențiază natura ta plină de umor

Și dacă, chiar ai umor, atunci trebuie să optezi pentru un Video Resume! Dacă nu, creează și prezită în film un text plin de spirit (aici chiar cred ca este bine să ceri ajutorul de la prieteni mai pricepuți în acest sens). Orice angajator caută angajați cu inima deschisă, care să aducă o atmosferă plăcută în interiorul unei echipe. Deci, prezintă printr-un Video Resume că tu poți face acest lucru.

  1. Demonstrează un nivel crescut de încredere în sine

În momentul în care alegi să postezi un Video Resume alături de profilul tău scris, demonstrează numai cât de increzător ești în tine însuți. Cât de mândru și deschis ești față de experiența și abilitățile tale.

Acesta este un lucru foarte important în ochii oricărui angajator!

  1. Asigură că ești în centrul atenției

Profilul-ul scris descrie în detaliu realizările, experiența și abilitățile tale. Cu toate acestea, atunci când un angajator are de citit câteva sute pe zi, fii sigur că acestea vor fi scanate de ochii acestuia în doar șase secunde, ca să aibă timp să le citească pe toate. În schimb, un Video Resume asigură faptul că realizările și abilitățile tale sunt în centrul atenției atunci când sunt vizionate, în general, până la sfârșit. În plus, posibilitatea angajatorului de a relua videoclipului îndeplinește scopul de a fi 100% concentrați pe tine și de a obține tot ce vrei tu din prezentare.

  1. Reflectă latura ta dinamică

În cadrul competiției din Retail din zilele noastre, devine semnificativ din partea companiilor să angajeze oameni care pot să se adapteze tehnologiei în continuă schimbare. Folosirea unui Video Resume în locul metodelor tradiționale reflectă personalitatea dinamică a unui individ, un individ gata să se schimbe pentru a se adapta la schimbările timpului, transformându-l astfel într-un avantaj pentru companie.

  1. Posibilitatea de a fi deschis și precis

Un Video Resume îți dă șansa să vorbești despre tine însuți, pentru un minut, două, evidențiind abilitățile și realizările tale. Mulți candidați găsesc mai ușor să menționeze despre realizările și abilitățile lor într-un profil scris. Însă un Video Resume demonstrează capacitatea ta de a fi deschis și precis cu privire la obiectivele tale. Companiile preferă să angajeze astfel de oameni, care știu exact ce vor să facă și se concentrează asupra obiectivelor lor.

  1. Abilități de comunicare

Și nu în ultimul rând, dacă vrei să obții un loc de muncă în cadrul unui magazin, un Video Resume este ceea ce trebuie să faci. În general, companiile de Retail sunt interesate în primul rând de abilitățile tale de comunicare, pentru că vei fi tot timpul în contact cu clienții. În CV-ul scris nu îți poți arăta abilitățile verbale, iar dacă ai aceste abilități puternice de comunicare, este timpul să le arăți într-un Video Resume și să-i impresionezi de la bun început pe angajatori.

 

În zilele noastre, pentru a ajunge acolo sus, trebuie să te construiești ca un brand. Iar pentru aceasta trebuie să înveți să te adaptezi la lumea în continuă schimbare. Un Video Resume este instrumentul excelent pe care site-ul de job-uri Retaillium îl pune la dispoziția ta, și pe care trebuie să-l exploatezi și să-l faci să funcționeze pentru tine. Din punct de vedere tehnic, prin înregistrarea unui Video Resume, demonstrezi toate motivele angajatorului tău de ce ești cel mai potrivit pentru acest loc de muncă.

Inițial s-ar putea să ți se pară puțin dificil, dar ai să vezi că lucrurile sunt destul de simple. Îl poți înregistra de câte ori vrei tu pentru a ieși așa cum trebuie.

Și nu uita, dacă îți dorești acel loc de muncă, atunci postarea unui Video Resume va fi cu siguranță o armă puternică în favoarea ta.

Nu mai sta pe gânduri! Înregistrează-te!

Acest articol a fost publicat pentru prima dată pe blog-ul portalului de job-uri Retaillium, www.retaillium.ro

3 Comments

Leave a Reply